Hirdetés

Drágább lehet az Xbox Game Pass

|

Sajtóhírek szerint komoly dilemmát okoz a Microsoftnak a Call of Duty integrációja az előfizetéses szolgáltatásba.

Hirdetés

Egy hónappal a nagy nyári játékbemutatója előtt a Microsoft azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy váratlanul bezárta három stúdióját (Alpha Dog, Arkane Austin, Tango Gameworks), egy negyediket (Roundhouse Games) pedig identitásától megfosztva beleolvasztott a nála jóval nagyobb ZeniMax Online-ba. A redmondiak lépése értetlenséget és haragot váltott ki sokakból, de ahogy múlik az idő, lassan tisztulni kezd a kép is, így már többet tudunk az okokról is.

Mindazonáltal úgy fest, tartogat még pár kellemetlen meglepetést a Microsoft a játékosoknak is, mivel - mint arról a The Verge beszámolt - a vállalat komolyan fontolgatja a nem is olyan rég megdrágult Game Pass előfizetés, pontosabban az Xbox Game Pass Ultimate havidíjának további emelését.

Hirdetés

Mindez azzal állhat összefüggésben, hogy a Microsofton belül nincs egyetértés arról, hogy az újonnan megjelenő Call of Duty epizódok bekerüljenek-e a Game Pass katalógusába. Az ellentábor aggályai érthetőek, attól félnek, hogy megsínylenék az eladások, és ennek negatív hatása meglátszana a vállalat bevételein is.

A másik fél pedig annak fényében, hogy drámai mértékben lelassult az előfizetők számának növekedése, nehezen tud azzal érvelni, hogy amit elveszítenek a réven, azt majd visszanyerik a vámon. Erre jelenthet kompromisszumos megoldást az áremelés, amiről a The Verge információi szerint éppúgy nem született még végleges döntés, mint a Call of Duty és a Game Pass viszonyáról.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)