Hirdetés

BREAKING: a Sega leépítette a Total War fejlesztőjét, a Company of Heroes csapatát pedig eladta

|

A Sonic és a Yakuza játékok kiadója nagytakarításba kezdett az európai részlegénél.

Hirdetés

Nem a nyugati portfóliójától időközben megszabadult Square Enix volt az egyetlen nagy japán kiadó, amelyik fantáziát látott európai stúdiók felvásárlásában. Múltbéli akvizíciói révén a Sega olyan piacon is megvethette a lábát, ahol hagyományosan nem számított túl erősnek: a PC-s stratégiai játékokról beszélünk. Bizony, a Sonic kiadója finanszírozta az elmúlt években a Total War, a Company of Heroes és a Warhammer 40,000: Dawn of War szériákat, nem is beszélve a Civilization kihívójának szánt Humankindról.

A trendek által mozgatott játékipar változásai azonban a jelek szerint fenntarthatatlanná tették az eddigi struktúrát, mivel a Sega úgy döntött, hogy nem kevesebb mint 240 fővel csökkenti az európai stúdiójánál alkalmazott munkatársak számát.

Hirdetés

A leépítés nagyrészt a Creative Assembly és az kiadói szárny európai irodája, a Sega Europe hátán csattan, de a Sonic Dream Teamet és más mobilos címeket jegyző Hardlight stúdiótól is mennie kell néhány embernek. A jelek szerint a Hyenas törlését követő karcsúsítás nem volt elég. Ugyanakkor attól nem kell tartani, hogy a Total War fejlesztői lehúznák a rolót, mert a Sega az amerikai IGN-nek megerősítette, hogy több projekt is formálódik a stúdiónál, ráadásul nem csak a patinás széria újabb felvonásai.

Ezzel párhuzamosan megvált a Sega a Relic Entertainmenttől. A CoH és a Dawn of War fejlesztői függetlenként folytatják egy meg nem nevezett külső befektető anyagi támogatásának köszönhetően. A stúdió jövőbeli tervei nem ismertek még, csak annyi biztos, hogy nem hagy fel a Company of Heroes 3 támogatásával.

Az imént felsorolt lépésekről az alkalmazottakat a sajtóhoz is eljuttatott e-mailben tájékoztatta az európai részleget vezető Jurgen Post, aki a viharos gyorsasággal változó pénzügyi körülményeket és a rossz gazdasági helyzetet okolta, amelyek együttesen a jövedelmezőség csökkenéséhez vezettek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)