Hirdetés

A Resident Evil bekerült minden idők legfontosabb játékai közé, a Tony Hawk's Pro Skater nem

|

Bejelentették a Videojátékos Hírességek Csarnokának legújabb tagjait.

Hirdetés

Minden évben elérkezik az a pillanat, amikor a The Strong National Museum of Play kiválaszt néhány videojátékot, amik bekerülhetnek a Videojátékos Hírességek Csarnokába. Persze nem akármilyen címekről van szó, kifejezetten olyanokból válogatnak, amelyek nagy hatással voltak a játékiparra és/vagy a popkultúrára. Tavaly a Barbie Fashion Designer, a Computer Space, a The Last of Us és a Wii Sports kerültek be a "halhatatlan" alkotások közé, márciusban pedig elrajtolt az idei szavazás is. 

A 2024-es listán az Asteroids, az Elite, a Guitar Hero, a Metroid, a Myst, a Neopets, a Resident Evil, a SimCity, a Tokimeki Memorial, a Tony Hawk's Pro Skater, az Ultima és a You Don't Know Jack kaptak helyet, de a játékosok csak segíthettek befolyásolni a végeredményt, arról végül külön bizottság döntött. 

Hirdetés

A Polygon beszámolója alapján ezúttal öt videojáték nyert bebocsátást a Videojátékos Hírességek Csarnokába: az Asteroids, a Myst, a Resident Evil, az Ultima és a SimCity, ami azt jelenti, hogy olyan alkotások hoppon maradtak, mint például a Guitar Hero, a Metroid vagy a Tony Hawk's Pro Skater.  

A The Strong National Museum of Play meg is indokolta a döntéseit. Az öt mű a játékipar különböző részeire volt hatással: az Asteroids az egyik legikonikusabb cím arcade-vonalon; a Myst a fantáziavilágokban való elmélyülés terén adott maradandót; a SimCity a városépítős-szimulációs műfajt határozta meg; az Ultima a fantasy-szerepjátékok megkerülhetetlen alapköve; a Resident Evil pedig a túlélőhorrorokat tette népszerűvé és megalapozott az egyik legnagyobb franchise-nak. 

Nektek mi a véleményetek a végeredményről?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)